Akupunktūra

Akupunktūra

Akupunktūros procedūros „Ostemeda“ klinikoje

Reabilitacijos centre „Ostemeda“ dirba tikra profesionalų komanda:
Dalius Žostautas – manualinės terapijos gydytojas, taikomosios kineziologijos ir gydomojo masažo specialistas, osteopatijos atstovas. O nuo šiol gydytojas atlieka ir akupunktūros procedūras!

Kas yra akupunktūra?

Akupunktūra (lot. acus – adata + punctura – (į)dūrimas) – alternatyvios medicinos gydymo metodas, paremtas tam tikrų kūno taškų dirginimu specialiomis adatomis. Tai vienas iš tradicinės Kinų medicinos (TKM) gydymo būdų, Lietuvoje įteisintas, kaip pagalbinės ir alternatyvios medicinos metodas.

Gydymo esmė – kūno meridianinės sistemos sutrikimų nustatymas ir jos subalansavimas, duriant adatas į reikiamų meridianų tiksliai lokalizuotus bioaktyvius taškus. Šis metodas efektyvus tiek ūminių, tiek lėtinių ligų gydyme, nes TKM paciento būklę vertina ne pagal diagnozę, bet pagal sveikatą įtakojančių faktorių balanso sutrikimus. Terapijos dažnis ir trukmė nustatoma individualiai, atsižvelgiant į paciento klinikinę situaciją. Akupunktūra ypač efektyvi gydant vegetacinės nervų sistemos sutrikimus (vegetodistonijas). Jos pasireiškia pablogėjusia vidaus organų veikla, pablogėjusiu miegu, virškinimu, darbingumo, apetito sumažėjimu, įvairiais skausmais ir kitais simptomais, kai jie nėra priskirti konkrečiai diagnozuotai ligai. Adatų terapija reikšmingai mažina somatinius (stuburo, sąnarių, raiščių, raumenų), taip pat, įvairaus pobūdžio neuralginius, migreninius skausmus, pagerina fizinę ir emocinę būklę.
Akupunktūra – tai metodas, sėkmingai integruojamas visų sričių reabilitacinio gydymo procese.

Reabilitacija po traumos

Reabilitacija po traumos

Po sunkios traumos – aplinkinių nuostaba: kodėl nešlubuoji?

„Dabar mano gyvenimas suskirstytas iki kojos traumos ir po jos“, – juokiasi klaipėdietė Kristina, prieš gerą pusmetį patyrusi net du tos pačios kojos lūžius. Trauma, operacija ir ilga reabilitacija perkainavo užimtos moters vertybes, o padėję atsigauti profesionalūs specialistai greitai pastatė ant kojų, sukeldami aplinkinių nuostabą.

Lūžius sutvirtino varžtais

Kristinos trauma gruodžio pradžioje sutapo su sūnaus gimtadieniu. Kaip tobula mama ji stengėsi pasveikinti sūnų, jau ruošėsi nukasti sniegą, kai paslydus prie namų trakštelėjo koja ir aptemo akyse iš skausmo. Dar iš pradžių bandė save raminti, kad trauma nėra rimta ir net planavo, kaip pasiekti darbą. Žieminiame bate tinstanti koja paskatino surinkti greitosios medicinos pagalbos numerį.

Kai ligoninėje pasakė apie kojos lūžį, pradėjau verkti, nes mintyse sukosi mintys apie suplanuotus darbus“, – prisiminė pašnekovė.

Paaiškėjo, kad koja lūžo dvejose vietose ir būtina skubi operacija. Lūžusi blauzda buvo sutvirtinta geležiniais varžtais. Po šešių savaičių, ištraukus koją iš langetės, apžiūrėjęs gydytojas liepė stotis ir eiti. „Žinoma, nepaėjau, susmukau iš skausmo, o gydytojas reagavo: „Esate nepakanti skausmui?“ Gydytoją nustebino mano prašymas skirti reabilitaciją“, – pasakojo pacientė.

Užgauta gydytojo replikos, Kristina kitą dieną padėjo ramentus į šalį ir bandė eiti sukandusi dantis iš skausmo. Traumuota koja sutino ir pamėlo, kiek vėliau buvo diagnozuotas nervinių šaknelių uždegimas. Be to, atsirado baimė minti koją.

Osteopatiją prilygino magijai

Pradėjus reabilitacijos kursą reabilitacijos centre „Ostemeda“ visi specialistai, pamatę Kristinos koją, gerokai nustebdavo: iš langetės išimta koja neturėtų būti pamėlynavusi, sutinusi ir skausminga. Po savaitės intensyvios reabilitacijos koja atgavo pirmykštę išvaizdą. Specialistai Kristiną pamokė, kaip po truputį pratinti koją prie kūno svorio, kaip teisingai ją remti vaikštant.

Vieną didžiausių įspūdžių moteriai paliko pirmą kartą išbandyta gydytojo osteopato konsultacija. „Po operacijos vieta pjūvio vietoje buvo nejautri, skausminga. Gydytojui ant tos vietos uždėjus rankas, pajutau, kaip sklinda šiluma, minkštėja audiniai aplink randą, laisvėja kojos raiščiai. Stebuklas!” – įvertino Kristina.

Viena bėda nevaikšto – tuo įsitikino ir pašnekovė, kai jai dar šlubčiojant su ramentais kojos traumą patyrė ir septyniolikmetis sūnus. Šis, be įprastos reabilitacijos, taip pat išbandė osteopatiją. „Magas“, – taip paauglys reagavo jau po pirmos gydytojo osteopato konsultacijos. Po jos vaikinas gana greitai pamiršo traumuotos kojos skausmą, baimę vaikščioti ir šlubčiojimą. Pasak Kristinos, pavydu, kad Vokietijos senjorai osteopato konsultacijomis gali naudotis nemokamai kas kelis mėnesius.

Aplinkiniai stebėjosi pažanga

„Taip, už osteopato konsultacijas ir kai kurias reabilitacijos procedūras primokėjau, bet be jų, spėju, dar ir šiandien šlubuočiau. Visų procedūrų kompleksas ir reabilitacijos intensyvumas padėjo greitai atsistoti ant kojų. Klinikoje su daugeliu pacientų susidraugavome, tad susitikus koridoriuose jie stebėjosi tokia greita mano pažanga: atėjau su ramentais, o išėjau pasišokinėdama. 

Džiaugiuosi pakliuvusi į geras rankas, nes kai beveik po trijų mėnesių gydymo ir reabilitacijos grįžau į darbą, turėjau visiems teisintis, kodėl nešlubuoju. Kai palyginau savo traumą su kolegės, patyrusios panašią, tik lengvesnę, supratau, kad vertėjo investuoti pinigus į savo sveikatą“, – džiaugiasi reabilitacijos centro pacientė Kristina.

Pasveikti kalbant ir prisimenant

Biodekodavimas – tyrimo metodas, kuriuo galima ištirti, kaip mintys ir emocijos iš praeities ir dabarties daro įtaką žmogaus struktūrai ir kaip šie pokyčiai atsiliepia įvairiose žmogaus gyvenimo srityse. Mokslininkai įrodė, kad „ligos“ neegzistuoja betarpiškai, jos yra biologinės programos, kurios turi tam tikrą prasmę. Liga yra laikoma kodu, tam tikros organizmo istorijos matrica.

Terapeutai padeda pacientų asmeninėje gyvenimo istorijoje rasti siužetą ir jo inicijuotą neigiamą smegenų veiklos programą. Tokia programa gali sukelti tiek fizinį skausmą, tiek psichologinius sunkumus, kurie trukdo pacientams gyventi normalų gyvenimą. Šeimos istorijos yra saugomos giliai mūsų DNR kartu su kitais faktoriais ir gali lemti tai, kiek turtingi ar vargšai, liekni ar stori, laimingi ar nelaimingi mes būsime. Savarankiško gijimo procesas (biodekodavimas) leidžia išsiaiškinti pacientų istorijas, susijusias su sveikata, darbu, šeima, turtine padėtimi ir kt., bei neutralizuoti žalingas organizmo programas, veikiančias pasąmonės lygmenyje. Terapeutai inicijuoja naujas sveikimo programas, paremtas organizmo savireguliaciniais procesais.

Visi stresai, ligos ir kitos vadinamosios programos pasireiškia simptomais per žmogaus organus: kepenis, kaulus, akis… Todėl ir ligos yra gydomos remiamas žiniomis apie jų funkcijas. Pavyzdžiui, odos funkcija – apsauga nuo išorinio pasaulio. Todėl, jeigu organizmas puolamas, oda tampa storesnė – sugiję randai pasidengia storesniu odos sluoksniu. Viena kepenų funkcijų yra organizmui būtino glikogeno tiekimas, todėl jeigu trūksta maisto, kepenys padidėja ir kaupia atsargas.

Biodekodavimas leidžia aptikti traumą ir iššifruoti daugelį psichoemocinių sutrikimų „klausantis ir suprantant“ biologinius simptomus.

Problema yra ne liga, o tai, kas ją sukelia: šokiruojantis įvykis, kurį žmogus išstumia, pašalina. Kiekvienas simptomas, kiekviena liga prasideda labai tiksliu, specifiniu šoko momentu. Biodekodavimas analizuoja prasmę, nes žmonės gyvenime įvykiams suteikia etiketes, interpretuoja išorinius faktus ir suteikia jiems prasmę.

Tai gali mus priversti kentėti, bet gali ir padėti iš esmės pažinti save. Įvykio reikšmė skatina emocijas, kurios gali sukelti tiek skausmą ir kančias, tiek atradimą ir gyvenimą. Išgyti galima jau ankstyvosiose stadijose, nes kartais žmogui užtenka pripažinti problemą, kad prasidėtų savaiminis sveikimo procesas.

Organizmas turi viską, ko reikia atrasti ligos šaltinius, pašalinti sutrikimo priežastis ir užkirsti kelią ligoms. Biodekodavimo specialisto tikslas – padėti žmogui pačiam „atrasti“ ligos priežastį, ją suvokti ir pašalinti.

Реабилитационный центр «Остемеда»

Реабилитационный центр «Остемеда» уже более 13 лет оказывает реабилитационные услуги детям и взрослым, предлагаетпрограммы естественного оздоровления. «Остемеда» единственное медицинское учреждение в Западной Литве, специализирующееся на лечении причин заболевания, а не симптомов.
В реабилитационном центре «Остемеда» используются современные методы диагностики и лечения заболеваний. Мы определяем и устраняем причину заболевания оценивая организм пациента, как единую систему. Для достижения этой цели мы используем специальные методы диагностики: остеопатическую диагностику, тестирование мышц, прикладную кинезиологию, тест на пищевую непереносимость, анализы крови , компьютерную томографию и магнитный резонанс. В нашей командеврачей – профессионалов: остеопаты, гомеопаты, психологи, физиотерапевты, эрготерапевты. Реабилитационный центр «Остемеда» предлагает широкий спектр реабилитационных услуг пациентам с заболеваниями опорно-двигательного аппарата, при болях в спине и мышцах, реабилитация и профилактика респираторных заболеваний, а также реабилитация онкологических пациентов страдающих лимфедемой.

Ждем Вас по адресу: пр. Балтийос 103, Клайпеда.
Регистрация по тел.: +370 615 55018, +370 612 46775.

 

НОВОСТИ | Текущие новости

Pacientės istorija

Paciente Audrone

Prieš kurį laiką Audronei buvo atlikta onkologinė ginekologinė operacija. Jos metu pašalinti limfmazgiai, vėliau taikytas spindulinis gydymas ir chemoterapija – rezultatai teikė vilčių , jog liga atsitrauks.

Tuomet moteris nenujautė, kad onkologinės ligos pasekmės po metų smogs kur kas didesne jėga. Audronė pastebėjo, kad praėjus metams po operacijos koja ties pėda pradėjo akivaizdžiai tinti. Iš pradžių ji bandė kelti kojas į viršų, tvarstyti elastiniais tvarščiais. Šios priemonės trumpam padėdavo, bet vėliau kojų tinimas kilo vis aukščiau ir aukščiau. Dėl gerokai padidėjusių kūno apimčių teko keisti batus, drabužius. Galiausiai koja padidėjo keliais dydžiais.

Audronei pradėjus domėtis limfostaze, paaiškėjo, kad su šia liga susiduria beveik pusę pacientų.
„Neįsivaizduoju, kur tos moterys po onkologinių operacijų dingsta. Man kaip medikei buvo lengviau rasti pagalbą. O ką daryti žmogui, turinčiam kitokį išsilavinimą? Kaip pacientė norėčiau išgirsti iš gydytojo, kad pašalinus limfmazgius gali nutikti kaip man. Kai žinai problemą, lengviau ieškoti pagalbos. Baisu, kai tau NIEKAS nepadeda. Baisiausia, kad šeimos gydytojai – juodoji kosmoso skylė. Šiuo klausimu pirminė grandis – visiškai neinformuota”.

Po taikyto kompleksinio limfedemos gydymo reabilitacijos centre „Ostemeda” pacientė jau gali pašokinėti, apsisukti, apsiauti savo dydžio batus ir net minti stacionarų dviratį namuose, taip pat išnyko šalkrėtis, silpnumas ir pykinimas, kuriuos sukeldavo iš limfos nepašalinti toksinai, sumažėjo kojų apimtys.

Nuoroda į visą straipsnį: http://klaipeda.diena.lt/naujienos/sveikata/sveikata/iveiktas-vezys-ne-galutine-stotele-839541

Laiminga mama – laiminga šeima

MamosDienaAtsipalaiduok

Nebūtinai toli. Pakaks atpalaiduojančio masažo ir mineralais prisodrinto haloterapijos seanso.

Ir kol ji mėgausis ramybe ir stiprins organizmą, jūs atsipūtę galėsite sutvarkysite namus ir įdiegti visus kitus suplanuotus siurprizus .

O geriausia, jei paskui visi drauge patrauksite į gamtą. Po haloterapijos Jūsų mama gryname ore esančių naudingų medžiagų įsisavins kelis kartus daugiau ir žymiai greičiau.

Paskubėkite registruoti mamas, vietų liko nedaug.
telefonu +370 615 55 018; +370 612 46 775 
arba el.paštu: info@ostemeda.lt

Daugiau apie gydomąjį Negyvosios Jūros druskų efektą >>>
Daugiau apie galimybę įsigyti Haloterapijos abonementus >>>

NORĖDAMI SUVOKTI TRIUKŠMĄ – TURIME PAŽINTI TYLĄ.

93

Dar daugiau – mes kasdien išgyvename begalinį tylos ilgesį, dažnai net patys to nesuvokdami. „…Beveik visi, aprašę teigiamą ilgo tylėjimo patirtį, kalba apie palaimą – didžiulį džiaugsmą, toli pranokstantį „laimę” ar „malonumą”, – savo knygoje „Tyla”, įvedančioje mus į kasdienei ausiai retai begirdimą pasaulį, rašo Sara Maitland .

Vargu, ar mūsų mobiliame pasaulyje galime sau leisti visą laiką gyventi tokioje prabangoje, kaip tyla. Bet galime pasiimti savo pusvalandį maksimaliai atpalaiduojančios ramybės mūsų idealiai izoliuotame Jūros druskų kambaryje. Jame atrasite gamtos prieglobstį atitinkančią atmosferą, prisodrintą tirštos tylos ir maksimalios koncentracijos druskos mineralų, vienu metu darančių mūsų organizmui antialerginį, antidepresinį, antiuždegiminį, antivirusinį, regeneruojantį ir energizuojantį poveikį.

Tyla ir atpalaiduojanti ramybė – yra neatsiejama haloterapijos dalis. Tik visiškoje tyloje ir gerai atsipalaidavę mes gebame pajusti , kaip su kiekvienu giliu įkvėpimu maži druskos kristalai pradeda cirkuliuoti mūsų kūnu, augindami energiją ir stiprybę jame, kaip pamažu tarsi nuskaidrėja ir kūnas, ir mintys.

Už simbolinę 1 Eur priemoką, visą pusvalandį galėsite rezervuotis tik sau ar savo šeimos nariams.

Negyvosios jūros kambaryje draudžiama naudotis kompiuteriniais ar mobiliais įrenginiais. Vienu metu į kambarį įleidžiama ne daugiau 3 asmenų (2 suaugę + vaikas, 1 suaugęs + 2 vaikai).
Taip daroma ne tik dėl jūsų ramybės užtikrinimo. Būtent tokiam kiekiui žmonių yra paskaičiuota maksimalaus poveikio druskų koncentracija.

Vertėtų labai skeptiškai vertinti druskų kambarius, eksploatuojamus kaip masines susibūrimo vietas. Nebent tokius apsilankymus traktuojate kaip šeimyninę pramogą, o ne gydomąją terapiją.

Ir neužmirškime, kad mūsų vaikams tyla reikalinga nemažiau nei mums, suaugusiems. Nevenkime jiems suteikti galimybę pabūti vieniems su savimi tyloje. Ar daug vietų, kur galime jiems tai leisti?

Daugiau apie gydomąjį Negyvosios Jūros druskų efektą >>>
Daugiau apie galimybę įsigyti Haloterapijos abonementus >>>

Jaunius Normantas

Jaunius Normantas

Jaunius Normantas – kineziterapeutas

 

Studijos:
2011 – 2015m. Klaipėdos Universiteto sveikatos mokslų fakultetas. Kineziterapijos bakalauras.

Profesinio tobulinimo seminarai/sertifikatai:
Teorinis praktinis seminaras „Klasikinis kūno masažas”. Lektorius – Alina Gedvilė. (48 val.)
Teorinis praktinis seminaras „Juosmeninės stuburo dalies ištyrimas ir kineziterapija”. Lektorius – Rolandas Kesminas. (8 val.)

Jaunius Normantas „Matyti gerėjančią paciento sveikatą ir žinoti, kad prie to prisidėjai yra pagrindinė priežastis, dėl kurios pasirinkau šį darbą. Niekada nenuleidžiu rankų, kasdien sau kartoju, kad „Nėra padėties be išeities”. Tokį patį mąstymą bandau perteikti savo pacientams – visada yra galimybė pagerinti sveikatą ir gyvenimo kokybę, jei tik sieksi užsibrėžto tikslo visais įmanomais būdais.

Du vaikai už vieno kainą

kids 500

Esame jautrūs tėvams auginantiems vaikus ir jų didesniems nei kitų žmonių poreikiams. Todėl neversime tėvų rinktis, kuriam iš jų vaikų labiau reikalingas haloterapijos seansas, o paskui dar rūpintis, kur seanso metu palikti kitą atžalą. Ateikit ir pasimėgaukit visa šeima.

Pastaba: Į Druskų kambarį vaikai įleidžiami tik su jį lydinčiu suaugusiu asmeniu. 

 Kainos. (Visas kainininkas)

 

Haloterapijos procedūra suaugusiam
I-V 08.00-10.00

 

€               4,5

 

Haloterapijos procedūra vaikui 4-14 m.
I-V 08.00-10.00

 

€               2,5

 

Haloterapijos procedūra suaugusiam
I-V 10.00-17.00

 

€               5,5

 

Haloterapijos procedūra vaikui 4-14 m.
I-V 10.00-17.00


€               3

 

Haloterapijos procedūra suaugusiam
I-V 17.00-20.00

 

€              6,5

 

Haloterapijos procedūra vaikui 4-14 m.
I-V 17.00-20.00

 

€               3

 

Haloterapijos procedūra vaikui iki 4 m.
be vietos, kai vaikas sėdi ant kelių

 
nemokamai

 

Haloterapijos procedūra vaikui iki 4 m.
kai reikalinga vieta

 

€               2,5

OSTEMEDA – JŪSŲ GERA SAVIJAUTA ILGAM !

Registruotis rekomenduotume iš anksto
telefonu +370 615 55 018 arba el.paštu: info@ostemeda.lt 

Laukiame Jūsų adresu:
Reabilitacijos centras „Ostemeda”
Baltijos pr. 103, Klaipėda

 

 

Skip to content